Op de bank tegen Ajax: 'Kon ik moeilijk accepteren, dat was de les van Wormuth'

Op de bank tegen Ajax: 'Kon ik moeilijk accepteren, dat was de les van Wormuth'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 10:31vr 29-05-2020 om 10:31

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 11:01vr 29-05-2020 om 11:01

Mauro Júnior vertrekt vrijdag bij Heracles Almelo en keert terug naar PSV, waar hij voor de zomerstop nog een aantal dagen gaat meetrainen. De Braziliaan vindt het afscheid van Heracles vreemd, maar heeft zijn vizier gericht op nieuwe doelen.

"Ik vind het raar om weg te gaan uit Almelo, helemaal op deze manier. Toch is de verandering ook goed. Ik hou echt niet van trainen zonder doel en dat doen we al best lang", zegt Mauro tegen Tubantia. Het 21-jarige talent meldt zich weer bij PSV. "Daar train ik nog tien dagen mee. Mijn droom is nog steeds om door te breken in Eindhoven."

Mauro keert terug met 25 wedstrijden voor Heracles op zijn naam. De spelmaker heeft het gevoel dat hij veel geleerd heeft in Almelo, niet alleen op, maar ook buiten het veld. "Ik speelde niet tegen Ajax in de Arena, de trainer had een ander plan, zonder mij. Dat was niet mijn leukste moment", haalt de Braziliaan een belangrijke les aan. "Ik kon dat moeilijk accepteren. Terwijl dat wel een belangrijke les was van deze trainer (Frank Wormuth, red.). Accepteer dingen, word niet kwaad als je niet speelt, maar werk harder voor de groep, alleen ben je nergens. Bij PSV zat ik op de bank, hier speelde ik vooral. Het is een heel ander gevoel. Maar zit je op de bank, doe er dan wat aan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Mauro doorbreken bij PSV?

(873 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws