VVV-talent (19): 'Mijn droom: hier doorbreken, dan naar PSV, dan naar Barça'

VVV-talent (19): 'Mijn droom: hier doorbreken, dan naar PSV, dan naar Barça'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 15:58vr 29-05-2020 om 15:58

Stan van Dijck mocht begin april zijn eerste profcontract bij VVV-Venlo signeren en heeft nu wilde plannen. De 1,95 meter lange centrale verdediger uit Boxmeer kan niet wachten tot het volgende seizoen.

Van Dijck (19) speelt pas sinds 2016 in de VVV-jeugd, maar heeft snel carrière gemaakt: in september 2017 mocht hij al meedoen in de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel '38, eind 2019 volgde ook zijn Eredivisie-debuut. Zijn ambities liegen er niet om, vertelt hij aan de VVV-kanalen. "Mijn droom is hier doorbreken en dan de stap naar PSV maken, dat is mijn favoriete club. En dan naar Barcelona, dat is mijn favoriete club in het buitenland. Zou mooi zijn als het zou kunnen. Ik ga er alles aan doen, we gaan het zien."

De laatbloeier heeft lange tijd bij de amateurs van SV Venray gespeeld en is nu vastbesloten om iedere dag bij te leren. "Het is wel een hele stap, maar die stap is op het juiste moment gezet. Heel belangrijk, want je traint iedere dag, je bent iedere dag bezig met wat je wil bereiken. Je kan hier ook voor jezelf aan de slag na de trainingen, het is veel serieuzer", vertelt Van Dijck. "Natuurlijk moet je ook lol hebben in wat je doet en iets leuks doen met de jongens. Maar het aantal trainingen en de hoeveelheid zijn het belangrijkste."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws