Vitesse laat het er niet bij zitten: 'Gaan ons beraden op vervolgstappen'

Vitesse laat het er niet bij zitten: 'Gaan ons beraden op vervolgstappen'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 18:01vr 29-05-2020 om 18:01

Vitesse legt zich niet neer bij het besluit van de rechter en overweegt extra juridische stappen te nemen. De club wil een vermindering van de huurprijs voor het stadion, maar ving bot.

Vitesse en Gelredome stonden vrijdag tegenover elkaar. De club wil dat de huurprijs verlaagd wordt, maar stadioneigenaar Michael van de Kuit geeft niet toe. De rechter gaf Van de Kuit gelijk.

Vitesse laat het er niet bij zitten. "We hebben uiteraard respect voor het oordeel van de rechter. Op voorhand wisten we dat de kans op een oplossing via een kort geding beperkt zou zijn. Hoewel wij nog altijd openstaan om met de wederpartij om tafel te gaan om tot redelijke huurafspraken te komen, lijken onze kansen in een bodemprocedure aanzienlijk hoger te zijn dan in het kort geding", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk op de clubsite van Vitesse.

"Wij blijven bij ons standpunt, dat als er geen huurgenot verschaft kan worden, juist in een uitzonderlijke crisistijd waarin we ons momenteel bevinden, we met elkaar tot redelijke afspraken moeten komen. We zien dat de rechter ons daar gelijk in geeft. Inmiddels is ook duidelijk dat meerdere clubs kritisch kijken naar de huur van het stadion. Vitesse is hierin overigens geen uitzondering."

Maar Vitesse laat het er niet bij zitten. "We moeten door en we gaan dus ook door. Armen wijd, borst vooruit en kop omhoog. Ondanks alle corona-omstandigheden, bereiden we ons voor op het nieuwe seizoen. Eerder deze week hebben we onze nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd en de seizoenkaartcampagne is gisteren zeer succesvol gestart, met een recordaantal supporters die binnen één dag verlengd hebben. Hoewel we het vizier op de toekomst hebben, neemt dat niet weg dat we ons gaan beraden op eventuele juridische vervolgstappen om alsnog tot betere huurafspraken te komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws