'Gio-constructie' voor Kuyt: 'Hele grote stroming in De Kuip die 't beloofd heeft'

'Gio-constructie' voor Kuyt: 'Hele grote stroming in De Kuip die 't beloofd heeft'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 23:56vr 29-05-2020 om 23:56

Dat Dirk Kuyt op termijn Dick Advocaat opvolgt als trainer van Feyenoord, is al lange tijd een publiek geheim. Volgens clubwatcher Mikos Gouka heeft 'een hele grote stroming binnen De Kuip' intern al een afspraak gemaakt met de Katwijker.

Dat Kuyt – intern én buiten Rotterdam – zou worden klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap, was al langer duidelijk. Deze week is zelfs de technische staf voor het seizoen 2021/2022 al 'officieus gepresenteerd': Henrik Larsson en Fons Groenendijk zouden de assistenten van Kuyt moeten worden. "Het is zo dat er een hele grote stroming binnen De Kuip is, die Dirk Kuyt al heeft beloofd dat hij hoofdtrainer wordt én daar heilig vertrouwen in heeft", vertelt Gouka in een Q&A-item voor het Algemeen Dagblad.

De Feyenoord-watcher noemt de namen van commissarissen Sjaak Troost, Toon van Bodegom en hoofd opleidingen Stanley Brard. Ook technisch directeur Frank Arnesen lijkt inmiddels overstag. "Die heeft gezegd: het is beloofd aan hem. Dat is van voor mijn tijd, maar ik comformeer me er wel aan. Het is duidelijk dat ze heilig overtuigd zijn van Kuyt."

Tijdens het volgen van zijn trainerscursus nam de 104-voudig international Feyenoord O19 onder zijn hoede. "Er is intern wel kritiek geweest op zijn functioneren. Aan de andere kant is het wel iemand die deuren opent, een groot boegbeeld vanuit het recente verleden. Feyenoord heeft niet veel iconen. En als ze die hebben, leven ze er vaak mee in onmin. Dat willen ze bij Kuyt anders doen", aldus Gouka, die spreekt van een 'Van Bronckhorst-constructie' voor de Katwijker. "Snel aan het hoofd zetten, gebrek aan ervaring compenseren met ervaren mensen in de staf en dan maar hopen dat het goed uitpakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Kuyt een goede hoofdtrainer van Feyenoord?

(7361 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws