Schreuder wees RB Leipzig af: 'Bij Hoffenheim uitdaging als eindverantwoordelijke'

Schreuder wees RB Leipzig af: 'Bij Hoffenheim uitdaging als eindverantwoordelijke'

30-05-2020 13:41
13

Huub Stevens is zeer te spreken over Alfred Schreuder. De 47-jarige trainer maakt een redelijk seizoen door met Hoffenheim, waar hij al als assistent werkzaam was en na een uitstapje naar Ajax sinds afgelopen zomer op eigen benen staat.

"Alfred kon ook naar RB Leipzig, waar hij assistent van Nagelsmann had kunnen worden", zegt Stevens tegen de NOS. "Hoffenheim was voor hem bekend terrein en daar lag een uitdaging als eindverantwoordelijke, al kwam hij niet bepaald in een gespreid bedje terecht."

De Limburger doelt op de transferzomer van Hoffenheim, dat Kerem Demirbay, Nadiem Amiri (beiden Bayer Leverkusen), Nico Schulz (Borussia Dortmund) en Joelinton (Newcastle United) zag vertrekken. De equipe van Schreuder begon moeizaam aan het seizoen, maar na de verrassende 2-1 zege bij Bayern München werd de weg omhoog ingezet.

Dat veranderde in februari, als Hoffenheim liefst zeven duels op rij niet weet te winnen. Afgelopen woensdag tegen FC Köln (3-1) kon Schreuder eindelijk weer eens juichen. "Zo'n slechte serie vreet aan iedereen, ook aan Alfred. Maar ze hebben met die transfers een jasje uitgedaan en er zijn blessures bijgekomen, zoals bij spits Andrej Kramaric", aldus Stevens.

Hoffenheim is door de zege op FC Köln echter nog in de race voor de Europa League-tickets. "Als Alfred Europees voetbal haalt met Hoffenheim, dan is dat wel een compliment waard. Hij doet het hartstikke goed."