Burger was niet onder indruk van advies Advocaat: 'Soms ben je wat eigenwijs'

Burger was niet onder indruk van advies Advocaat: 'Soms ben je wat eigenwijs'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 14:40za 30-05-2020 om 14:40

Wouter Burger beleefde begin dit seizoen zijn basisdebuut voor Feyenoord en maakte in de Europa League-voorrondes tegen Hapoel Beer Sheva zijn eerste doelpunt. De negentienjarige middenvelder geeft echter toe dat hij het loodzwaar had.

"Het was prachtig om dat mee te maken en die eerste stappen in het profvoetbal bij Feyenoord te zetten. Maar als je erop terugkijkt denk ik dat ik er vooral fysiek nog niet klaar voor was", vertelt Burger aan FOX Sports. "Als je fysiek te kort komt, zijn het net die paar seconden dat die pass gegeven moet worden."

"Ik denk dat ik daar nu heel erg goed mee bezig ben. Om juist dat stukje te verbeteren, waardoor ik nog beter in mijn kwaliteit kom", vervolgt Burger. "Natuurlijk was mijn basisdebuut en eerste doelpunt voor Feyenoord heel speciaal, maar ik wil heel graag gaan spelen. Fysiek moest ik daar stappen voor zetten. Zoals tegen Heerenveen-uit, ik wist niet wat ik meemaakte. Ik keek na zeventig minuten naar de klok: is het nu nog niet voorbij? Ik had een waas voor mijn ogen."

Burger denkt dat hij door zijn extra arbeid en een kortstondige verhuur aan Excelsior nu wel klaar is voor zijn doorbraak. "Ik heb vorig jaar ook veel met de trainer (Dick Advocaat, red.) gesproken. Hij was tevreden, maar vond dat er wat kilootjes aan moesten. Soms zie je dat niet en ben je wat eigenwijs, maar ik ben ermee aan de slag gegaan. Ik heb mijn zinnen gezet op komend seizoen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Burger een basisspeler worden in Feyenoord 1?

(803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws