22 duels (!) zonder nederlaag konden De Gier niet redden: 'Echte klik nooit gehad'

22 duels (!) zonder nederlaag konden De Gier niet redden: 'Echte klik nooit gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 16:18za 30-05-2020 om 16:18

Scheidend Go Ahead Eagles-trainer Jack de Gier heeft een zure nasmaak overgehouden aan zijn seizoen in De Adelaarshorst overgehouden. Kowet zette tussen september en februari een reeks van 22 (!) duels zonder nederlaag neer, maar De Gier kreeg in een vroegtijdig stadium te horen dat de samenwerking beperkt zou blijven tot één jaar.

Op schrikkeldag, daags na het gelijkspel bij FC Volendam, maakte Go Ahead bekend dat Kees van Wonderen na de zomer voor de groep zou staan. "Natuurlijk zag ik het aankomen, maar toch kwam het binnen", blikt De Gier terug in gesprek met de Stentor. "Ik ben niet rancuneus, wel teleurgesteld. Een echte klik heb ik nooit gehad met Alex Kroes (grootaandeelhouder, red.) en Paul Bosvelt (technisch manager, red.)."

In oktober vond een eerste evaluatie met Kroes plaats: De Gier voelde de bui toen al hangen. "Toen voelde ik al dat het de verkeerde kant opging en dat de leiding een andere visie had. Dat werd in de maanden daarna alleen maar versterkt." De resultaten van Go Ahead werden steeds beter, maar het mocht niet meer baten. "Elke wedstrijd opnieuw wilde ik de leiding laten zien wat we in onze mars hadden. In januari hadden we een goede maand in de zware reeks tegen NAC, Den Bosch en Almere City, maar het was niet genoeg. Ik had op wat meer krediet gerekend."

Nu zit De Gier in between jobs. "Er is wel wat interesse. Eerste divisie, jeugdtrainer, assistent-trainer. Ik sta voor alles open", aldus de Brabander, die 'gefrustreerd' is door het voortijdig eindigen van het voetbalseizoen. Desondanks is hij blij met wat hij in Deventer neer heeft kunnen zetten. "Het supergoede gevoel tussen mij en de club was er niet, al ben ik oprecht dankbaar dat Go Ahead me deze kans heeft gegeven na mijn ontslag bij NEC. Ik verlaat Deventer met de borst vooruit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws