Dilrosun belangrijk bij Hertha, Klaassen pakt drie belangrijke punten met Werder

30-05-2020 17:26 Laatste update: 17:51
12

Werder Bremen en Davy Klaassen hebben wederom belangrijke punten gepakt in de strijd om degradatie. Op bezoek bij het kwakkelende Schalke 04 werd er met 0-1 gewonnen na een geweldige treffer van Leonardo Bittencourt. In Berlijn was het Javairô Dilrosun die met een doelpunt belangrijk was voor Hertha BSC.

Schalke 04 – Werder Bremen 0-1
Werder Bremen is wederom ingelopen op Fortuna Düsseldorf in de strijd om degradatie in de Bundesliga. De club van Davy Klaassen won op bezoek bij Schalke, dat eigenlijk de hele wedstrijd geen vuist kon maken, met 0-1.

Het was Leonardo Bittencourt die de wedstrijd na ongeveer dertig minuten spelen besliste in het voordeel van de uitploeg. Na goed voorbereidend werk van Klaassen op het middenveld, de Nederlander veroverde knap de bal, schoot Bittencourt de bal prachtig met zijn linkervoet in de verre hoek achter een kansloze Alexander Nübel. Opvallend: Nübel kreeg de voorkeur boven Markus Schubert, die zijn rol eerder overnam nadat bekend werd dat Nübel na dit seizoen naar Bayern München vertrekt.

Het restant van de wedstrijd verliep voor beide ploegen moeizaam. Échte kansen werden er nauwelijks meer gecreëerd, al was Schalke-spits Michael Gregoritsch nog dichtbij de gelijkmaker. Door de overwinning komt Werder op 25 punten, waardoor het er nog maar twee achterstaat op nummer zestien Düsseldorf, dat om 18:30 uur nog in actie komt tegen Bayern München.

Hertha BSC – FC Augsburg 2-0
De sterke reeks van Hertha BSC onder de nieuwe coach Bruno Labbadia blijft staan. In het eigen Olympiastadion won Hertha, mede door een knap doelpunt van Javairô Dilrosun, het onderlinge treffen met Augsburg: 2-0.

Het moment van Dilrosun was er al in de 23e minuut: de Nederlander was er als de kippen bij om een afvallende bal in het strafschopgebied op te pikken, passeerde met een knappe actie een Augsburg-speler en schoot vervolgens goed raak.

Augsburg probeerde in de tweede helft een gelijkmaker te forceren, maar miste daadkracht voor het doel. Vlak voor tijd was het Krzysztof Piatek die de 2-0 maakte en de wedstrijd besliste.