30-05-2020 17:23
1

Mainz kleurde zaterdagmiddag oranje: het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder en debutant Melayro Bogarde boekte een uitzege op de ploeg van Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius. Bij VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt kwamen ook twee Nederlanders in actie: Wout Weghorst moest de punten aan Bas Dost, Jonathan De Guzmán en de zijnen laten.

FSV Mainz 05-Hoffenheim 0-1
Rechtsback Bogarde was de meest opvallende naam op het wedstrijdformulier: de donderdag achttien jaar oud geworden Rotterdammer mocht twee dagen na zijn achttiende verjaardag debuteren in de hoofdmacht. De jongste Nederlandse Bundesliga-debutant ooit pakte direct een gele kaart en werd halverwege gewisseld.

Hoffenheim was vlak voor rust op voorsprong gekomen. Mainz-doelman Florian Müller had eerder in de wedstrijd een strafschop van Steven Zuber gestopt, maar was kort daarna kansloos op een schuiver van Ihlas Bebou. In die score kwam in de tweede helft geen verandering meer: Müller voorkwam met twee reddingen zelfs dat de score nóg verder opliep. Opmerkelijk genoeg pakten de overige Nederlanders op het veld – Bruma en Böetius – ook geel.

VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-2
Europa League-kandidaat Wolfsburg heeft zichzelf thuis tegen middenmoter Frankfurt een slechte dienst bewezen. Weghorst zag zijn ploeg na een half uur spelen tegen de verhouding in op achterstand komen: Marin Pongracic gaf een penalty weg en André Silva zorgde vanaf de stip voor 0-1. Wolfsburg gaf echter niet op en kwam na rust op gelijke hoogte: Kevin Mbabu knikte raak uit een vrije trap van Maximilian Arnold.

Nadat Weghorst gewisseld werd en Dost inviel bij Frankfurt, viel de rommelige wedstrijd alsnog in het voordeel van de gasten uit. Dost legde vlak voor tijd met het hoofd klaar voor Daichi Kamada, die voor 1-2 zorgde. De Japanse doelpuntenmaker mocht vlak voor tijd plaatsmaken voor De Guzmán: Frankfurt trok de driepunter over de streep en sloop weg van de degradatiezone.