Bruijn keert terug op bekend terrein: Ze lieten ze altijd iets van zich horen

Bruijn keert terug op bekend terrein: "Ze lieten ze altijd iets van zich horen"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 17:58za 30-05-2020 om 17:58

Jordy Bruijn strandde in het seizoen 2018/2019 met NEC in de play-offs en wil graag sportieve revanche nemen. De 23-jarige middenvelder keerde zaterdag definitief terug bij de club, die hem in het voorjaar van 2019 al huurde van sc Heerenveen.

Bruijn kon in het Abe Lenstra Stadion niet uitgroeien tot onbetwiste basiskracht en heeft nu besloten om weer een stapje terug te doen. Zijn oude club NEC is hem altijd blijven volgen, vertelt hij aan de Gelderlander: nadat hij in augustus scoorde tegen Heracles, kreeg hij de felicitaties uit Nijmegen. "Ook toen ik minder speeltijd kreeg, lieten ze altijd iets van zich horen. Dat heb ik als enorm positief ervaren. Dat gevoel is nooit verdwenen. Daarom ben ik terug."

Na 1 september wil hij weer vlammen in De Goffert. Tijdens Bruijns eerste NEC-periode waren de play-offs om promotie/degradatie het eindstation: NEC won thuis met 2-0 van RKC Waalwijk, verloor uit met 3-0 en zag de Brabanders uiteindelijk promoveren. "Knaagt nog steeds aan me. Je voetbalt om de prijzen. Voor NEC was het winnen van de play-offs net zo belangrijk als de Champions League voor Barcelona."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws