Bogarde (18) kent succesvol debuut bij Hoffenheim: 'Genot als hij aan de bal is'

Bogarde (18) kent succesvol debuut bij Hoffenheim: 'Genot als hij aan de bal is'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 18:10za 30-05-2020 om 18:10

Melayro Bogarde (18) maakte zaterdag zijn debuut voor Hoffenheim in de wedstrijd tegen Mainz 05. De Nederlandse verdediger gaat een mooie toekomst tegemoet, denkt Peter van der Veen, zijn coach bij Nederland O17.

"Zoals je ziet is hij in ieder geval fysiek goed in orde. Hij is ontzettend goed aan de bal, ik zie hem ook moeiteloos meedoen", vertelt Van der Veen in gesprek met FOX Sports na het debuut van de pas net achttienjarige Nederlander voor Hoffenheim. "Een speler voor de toekomst."

Bogarde, die bij Nederland O17 als centrale verdediger speelt, begon bij Hoffenheim als rechtsback. Van der Veen had na de wedstrijd tegen Mainz kort contact met Bogarde. "Ik sprak hem net nog even via app: hij zei ook dat de trainer hem wisselde omdat hij bang was voor een rode kaart. Ik denk dat hij honderd appjes heeft moeten beantwoorden, ik vond het mooi dat hij wat terugstuurde."

Van der Veen denkt dan ook dat Bogarde een mooie toekomst tegemoet gaat. De coach van Oranje O17 heeft af en toe contact met Hoffenheim-coach Alfred Schreuder. "Als je niet goed genoeg bent, dan zetten ze je er ook niet in. Alfred heeft hier en daar bij ons ook wel informatie ingewonnen", aldus Van der Veen, die terugdenkt aan het EK met Nederland O17. "Zeker op het EK was hij een van de uitblinkers, dan is het een genot als hij aan de bal is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws