Cruijff-vertrek bij Ajax na afnemen aanvoerdersband: 'Misschien maar beter ook'

Cruijff-vertrek bij Ajax na afnemen aanvoerdersband: 'Misschien maar beter ook'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 18:26za 30-05-2020 om 18:26

Johnny Rep denkt met veel plezier terug aan zijn tijd bij Ajax. De aanvaller maakte 47 jaar geleden de enige treffer van Ajax in de finale van de Europa Cup 1 tegen Juventus, maar na dat succes werd de sfeer minder bij de club. Zo benoemt Rep het moment dat de aanvoerdersband van Johan Cruijff werd afgenomen.

"Logisch wel", denkt Rep terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Want Johan was al genoeg aanvoerder op het veld. Hij was al zoveel aan het praten, haha. Ik stemde ook voor Piet. Vond Johan niet leuk natuurlijk. Daarna ging hij naar Barcelona. Dat was misschien maar beter ook. Voor hem, voor iedereen."

Rep benadrukt wel dat hij het prima kon vinden met Cruijff, maar af en toe ging het mis tussen de twee. "We hadden ook weleens knallende ruzie. Ik ben zelfs nog een keer een maand geschorst door een vechtpartijtje met hem. Nou goed: Johan dus weg, de trainer George Knobel was geen succes. Veel andere spelers gingen ook weg. Het was een gouden tijd maar het was gewoon over. Ook voor mij", aldus Rep.

Rep vertrok bij Ajax en speelde vervolgens nog voor onder meer Valencia en Bastia. Vooral bij die laatste club vermaakte hij zich prima. "Met een eiland dat maanden feestvierde omdat we Europa in gingen. Ik heb toch heel aardige clubs gehad", sluit Rep af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws