Van de Beek wijst kostbaarste bezit aan: '34e, bracht extra lading met zich mee'

Van de Beek wijst kostbaarste bezit aan: '34e, bracht extra lading met zich mee'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 21:00za 30-05-2020 om 21:00

Voor Donny van de Beek is het 34e landskampioenschap van Ajax in de Eredivisie zijn kostbaarste bezit. De middenvelder geeft aan dat er op die titel extra lading zat, doelend op Abdelhak Nouri, die altijd met rugnummer 34 speelde.

"Er waren een aantal dingen die ik mooi vond, mijn debuut in het Nederlands elftal, Champions League-wedstrijden...", begint Van de Beek in gesprek met Fakka met de Patta van Touzani TV over een aantal kostbare bezittingen. "Shirtjes geruild, noem het allemaal maar op. Kroos, Modric, al die spelers zijn fantastische voetballers, legends."

Toch springt er één bezit bovenuit. "Het mooiste wat ik in bezit heb is wel de titel", vertelt Van de Beek als hij zijn kampioensmedaille laat zien. "We hebben er jaren naar uitgekeken om dat te kunnen halen. Vorig seizoen lukte dat, dat is voor mij m'n kostbaarste bezit." Van de Beek doelt op zijn maatje Nouri, die altijd met rugnummer 34 speelde. "Daarom ja, de titel was natuurlijk de 34e. Dat bracht een extra lading met zich mee en het was extra bijzonder. Daarom is dat mijn kostbaarste bezit", sluit de Ajax-middenvelder af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws