Perez adviseert ex-pupil Dilrosun: 'Heb je vaker met Ajax-spelers, in de bal'

Perez adviseert ex-pupil Dilrosun: 'Heb je vaker met Ajax-spelers, in de bal'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 22:40za 30-05-2020 om 22:40

Javairô Dilrosun heeft zaterdag zijn gram weer gehaald bij het opgeleefde Hertha BSC. De 21-jarige Amsterdammer mocht voor het eerst sinds lange tijd weer negentig minuten spelen en pikte zijn doelpuntje mee tegen FC Augsburg.

De recentelijk aangetreden Bruno Labbadia had Dilrosun aanvankelijk links laten liggen. "Ik ben fit en ik heb nu voor het eerst met de trainer persoonlijk gesproken. Hij zei dat hij veel vertrouwen in mij heeft en dat hij veel potentie ziet. Het zou de bedoeling zijn dat ik vanaf de eerste wedstrijd zou spelen", aldus de enkelvoudig Oranje-international in gesprek met FOX Sports. "Maar die week vond hij me te statisch en had hij andere keuzes gemaakt."

In de ogen van Labbadia maakte Dilrosun te weinig loopacties in de diepte en kwam hij te vaak in de bal. FOX-analist Kenneth Perez, die als jeugdtrainer van Ajax met de buitenspeler werkte, herkent dit wel. "Als je zó snel bent: altijd diepte! Negen keer diepte en één keer in de bal. Maar het is zo met spelers van Ajax – ook met Javairô – vaker in de bal, lekker acties inzetten. Sheraldo Becker, weet je nog? Áltijd in de bal... Ga lekker in de diepte, als je zo snel bent", geeft Perez wijze raad aan zijn oude pupil.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verwacht jij Dilrosun spoedig terug bij Oranje?

Ja
49%
Nee
51%
(1818 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws