Advocaat helpt misverstand uit de wereld: 'Geen probleem gehad met Ronaldo'

Advocaat helpt misverstand uit de wereld: 'Geen probleem gehad met Ronaldo'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 08:12zo 31-05-2020 om 08:12

Dick Advocaat benadrukt dat hij bij PSV prima over weg kon met Ronaldo, die net als de trainer in het seizoen 1994/1995 neerstreek in Eindhoven. De Braziliaan stelde in het verleden dat hij vanwege de Kleine Generaal al na twee jaar vertrok uit Nederland.

"Ja, zo heeft hij dat toen gezegd, hè", lacht Advocaat in gesprek met Voetbal International. "Ronaldo was in dat tweede jaar lange tijd geblesseerd. Wij deden het toen met René Eijkelkamp in de spits. Toen Ronaldo terugkwam, wilde hij starten in de bekerfinale tegen Sparta, maar dat kon ik niet maken. Daar was Ronaldo kwaad over."

"Maar we hebben geen probleem gehad, hoor", vervolgt de huidig Feyenoord-trainer. "Later toen hij bij Internazionale speelde, kwam hij langs op De Herdgang en heeft hij ook nog gewoon meegetraind. Ronaldo behoort zonder twijfel tot de beste spelers met wie ik heb gewerkt. Ik vond Ronaldo een heel lieve, amicale jongen."

Advocaat voelde zich 'vaderlijk' ten opzichte van de voormalig topaanvaller. "Het is weleens voorgekomen dat Ronaldo na een uitwedstrijd zó moe was, dat hij in de bus naast me kwam zitten en met zijn hoofd op mijn schouder in slaap viel. Hij was verder heel open en had ook wel kuren, maar niet zoveel als Romário. Door zijn kwaliteiten vond iedereen Ronaldo ook aardig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws