'Transfervrije Tapia kan Feyenoord verlaten voor nummer zeventien van Spanje'

'Transfervrije Tapia kan Feyenoord verlaten voor nummer zeventien van Spanje'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 12:42zo 31-05-2020 om 12:42

Renato Tapia kan zijn carrière voortzetten in Spanje. Celta de Vigo, dat na de herstart van de Primera División strijdt voor lijfsbehoud, is geïnteresseerd in de Feyenoorder.

Het verhaal van Tapia is bekend: de Peruaan heeft een aflopend contract, dat niet wordt verlengd. De laatste weken werd hij gelinkt aan onder meer Celtic, Rangers FC en Boca Juniors, maar een transfer naar Spanje lijkt het meest voor de hand te liggen. Volgens AS werkt Celta de Vigo aan de komst van Tapia.

Tapia wordt in Spanje geïntroduceerd als 'de spil van het elftal'. 'Hij is fysiek sterk, kan het spel verdelen en is multi-inzetbaar, als verdediger en middenvelder. Ondanks zijn defensieve rol, blinkt hij ook uit in aanvallende acties. Ook heeft Tapia internationale ervaring. Hij is een onbetwiste basiskracht bij Peru.'

Celta de Vigo staat op de zeventiende plaats in de Primera División. Het verschil met de degradatiezone is één punt. Over twee weken wordt de Spaanse competitie hervat. Er staan nog elf speelronden op het programma. Tapia speelt sinds 2013 in Nederland. Hij begon zijn loopbaan bij FC Twente.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws