Done deal: PSG doorbreekt corona-impasse en betaalt minimaal 50 miljoen euro

Done deal: PSG doorbreekt corona-impasse en betaalt minimaal 50 miljoen euro

31-05-2020 13:08 Laatste update: 15:02
52

Het is officieel: Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met Mauro Icardi. De Argentijnse spits komt voor minimaal 50 miljoen euro over van Internazionale.

Beide clubs bevestigen de deal zondag. Het is de eerste toptransfer sinds het wereldwijde topvoetbal op zijn gat kwam te liggen door de coronacrisis. Icardi speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Parijs, nadat hij overhoop kwam te liggen met trainer Antonio Conte en de Inter-leiding.

Wedden

Meer odds

PSG doet geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Franse en Italiaanse maakt de club 50 miljoen euro over naar Inter. Het transferbedrag kan door bonussen oplopen tot 58 miljoen.

Icardi (27) heeft in het Parc des Princes zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2024. Afgelopen seizoen was de zestiende Argentijn in het PSG-shirt, ondanks forse concurrentie in de persoon van Kylian Mbappé en Edinson Cavani, goed voor twintig doelpunten en vier assists.

In totaal stond hij zeven jaar onder contract bij Inter. Icardi kwam tot 111 goals voor de Italianen. De geruchten gaan dat er een extra clausule in het verkoopcontract is opgenomen, waardoor PSG hem in elk geval niet mag verkopen aan een Italiaanse club. Mocht dat toch gebeuren, dan kost dat vijftien miljoen euro.