Gladbach voert druk op Bosz en co maximaal op dankzij gouden duo Thuram-Pléa

31-05-2020 17:19
8

Borussia Mönchengladbach heeft zondagmiddag geen steken laten vallen in de jacht op Champions League-kwalificatie. Die Fohlen rekenden in eigen huis af met promovendus Union Berlin en namen de derde plek in de Bundesliga over van Peter Bosz' Bayer Leverkusen.

De thuisploeg greep direct het initiatief en met name Florian Neuhaus liet zich gelden. De middenvelder testte eerst Union-doelman Rafal Gikiewicz met een gewaagde inzet van grote afstand en tekende even later voor de 1-0: Neuhaus soleerde zich een weg door het strafschopgebied en verraste Gilkiewicz met een puntertje, dat via de paal binnen ging.

De doelman van de gasten had sowieso een drukke middag en moest vlak voor rust opnieuw vissen. Marcus Thuram kopte een afgemeten voorzet van Alassane Pléa binnen en zorgde voor het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd: de zoon van Lilian Thuram knielde neer op het veld, als verwijzing naar het veelbesproken overlijden van de Afro-Amerikaan George Floyd.

Union probeerde er in de tweede helft meer werk van te maken en had de aansluitingstreffer snel te pakken. Een vrije trap van de gasten bleef hangen in het strafschopgebied en Sebastian Andersson kon ongehinderd inkoppen: 2-1. De thuisploeg haalde echter de schouders op en liep niet lang daarna opnieuw uit: Thuram kon van dichtbij de 3-1 binnenschieten, na wederom een panklare assist van maatje Pléa.

Borussia kwam niet meer in de problemen en liep in de slotfase zelfs nog uit naar 4-1. Pléa schoof een strakke voorzet van Ramy Bensebaini in de verre hoek en had na twee assists ook zijn doelpuntje te pakken. Beide teams vonden het daarna wel best: Die Fohlen komen op 56 punten en duwen Bayer Leverkusen op doelsaldo naar plek vier. RB Leipzig kan maandag nog passeren als het van 1. FC Köln wint.