El Ghazi over Ziyech-advies: 'Betekent niet naar de Fit For Free of Basic Fit'

El Ghazi over Ziyech-advies: 'Betekent niet naar de Fit For Free of Basic Fit'

31-05-2020 18:15
9

Anwar El Ghazi is ervan overtuigd dat Hakim Ziyech gaat slagen in de Premier League. Wel moet de miljoenenaankoop van Chelsea volgens hem aan zijn fysieke gesteldheid denken.

In een afscheidsvideo voor Ziyech zei El Ghazi dat de spelmaker van Ajax snel naar de gym moet om de 'beesten' in de Premier League van zich af te houden. "Het was sowieso een grapje", zegt de aanvaller van Aston Villa tegen Bureau Sport. "Ziyech heeft zijn kwaliteiten en moet het niet hebben van zijn fysiek."

"Hakim is behendig en kan goed bewegen, omdat hij zo dun is. Naar de gym gaan betekent niet naar de Fit For Free of Basic Fit om een krachtpatser te worden. Je kunt ook aan je core werken, buikspieren trainen, optrekken... Daar word je geen bodybuilder van. In de gym zitten betekent niet alleen maar pompen, pompen."

Ziyech moet in Engeland goed voor zichzelf zorgen, benadrukt El Ghazi. "Je moet gewoon aan je spieren denken met zoveel wedstrijden. Ik dacht dat ik groot en zwaar was, maar soms loop je tegen spelers aan waarvan je dankt: zó, wat is dat voor muur? Maar Ziyech gaat het goed doen bij Chelsea. Honderd procent."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s