'Zeer emotionele ervaring' bij Gladbach: 'Na bijna vier jaar zijn debuut...'

31-05-2020 18:52
4

Het was 4-1 voor Borussia Mönchengladbach tegen Union Berlin, de wedstrijd was beslist en de negentigste minuut liep, toen alle spelers van de Duitse club opeens gingen staan. Een zekere Mamadou Doucouré mocht invallen. Dat maakt veel los, zag sportief directeur Max Eberl.

Doucouré (22) maakte in de zomer van 2016 als groot talent de overstap van Paris Saint-Germain naar Gladbach, maar werd achtervolgd door blessures, speelde niet één keer voor de hoofdmacht en raakte in de vergetelheid. Zondag mocht de Fransman eindelijk zijn Bundesliga-debuut maken.

"Na bijna vier jaar speelt hij zijn eerste officiële wedstrijd voor ons. Dit is niet alleen een waardevolle overwinning op Union Berlin, maar ook een zeer emotionele ervaring voor ons allemaal - en vooral voor Mamadou", reageert Eberl. "Hij heeft lang moeten vechten. We zijn heel erg blij dat hij eindelijk zijn eerste minuten heeft gemaakt."

Na de wedstrijd hees Gladbach-aanvaller Marcus Thuram het shirt van Doucroué aan de hoekvlag. Doucouré had vooral last van spierblessures, zo blijkt wel uit de opsomming die Gladbach heeft gemaakt van zijn blessurehistorie.