Transfervrij vertrek na 'nette aanbieding' Heracles: 'Financieel moet het kloppen'

Transfervrij vertrek na 'nette aanbieding' Heracles: 'Financieel moet het kloppen'

31-05-2020 19:35
15

Dario Van den Buijs gaat ondanks een 'nette aanbieding' van Heracles Almelo op zoek naar een nieuwe club. De 24-jarige verdediger uit België wil vaker spelen.

Van den Buijs kwam in 2017 over van FC Eindhoven, maar groeide nooit uit tot een omstreden basisspeler in Almelo en zal na drie jaar transfervrij vertrekken. "Het lichten van de optie tot verlengen was niet mogelijk in verband met corona, maar de club heeft daarna netjes een aanbieding gedaan voor twee seizoenen", vertelt hij aan Voetbal International.

"Ik voelde echter dat het tijd was voor een nieuwe stap. Zekerheid heb je nooit, maar ik had niet het gevoel dat ik hier dertig wedstrijden per seizoen ga spelen. Dat respecteert Heracles. Ik ken de club en ik heb ook nooit geklaagd bij de trainer over dat ik minder speelde. Zo ben ik niet, ik deed mijn job en bleef hard werken."

Van den Buijs heeft wat te kiezen. "Er speelt een aantal zaken, nu komt dat langzaamaan op gang. Mijn zaakwaarnemer en ik zijn er hard mee bezig. We voeren gesprekken met clubs uit binnen- en buitenland." In Nederland gaat het om Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs. "Top Eerste Divisie is ook een mogelijkheid. Speeltijd is het belangrijkste, maar ik ben 24, dus financieel moet het ook kloppen."