Dortmund heeft Haaland niet nodig: zes doelpunten in één helft tegen hekkensluiter

31-05-2020 19:51
17

Borussia Dortmund heeft de achterstand op koploper Bayern München zondagavond teruggebracht tot zeven punten. Paderborn, hekkensluiter van de Bundesliga, ging in eigen huis met 1-6 onderuit. Jadon Sancho was de grote man met drie goals.

Dortmund kwam moeizaam op gang tegen Paderborn, dat compact verdedigde en weinig moeite had met het stroperige spel van de bezoekers. Erling Haaland ontbrak door een knieblessure, die hij dinsdag opliep in de verloren Klassiker tegen Bayern München. Opvallend: de scheidsrechter floot in de eerste helft slechts één keer voor een overtreding.

Na rust begon BVB toch gas te geven en prompt was het raak. Een voorzet van Emre Can werd niet goed verwerkt door Paderborn-doelman Leopold Zingerle en Thorgan Hazard hoefde alleen maar binnen te tikken: 1-0.

Drie minuten later was het weer raak. Dit keer was het Sancho die scoorde. Het Engelse supertalent maakte zondagavond zijn rentree in de Dortmund-basis. Na zijn doelpunt bracht hij een eerbetoon aan de Amerikaan George Floyd, die deze week door politiegeweld om het leven kwam.

Paderborn deed vervolgens wat terug met een benutte penalty van Uwe Hunemeier, maar veel had de comeback niet om het lijf. Sancho forceeerde meteen erna de beslissing met een knappe goal. Achraf Hakimi, invaller Marcel Schmelzer en weer Sancho (hattrick) zorgden in de slotfase voor een zéér ruime score: 1-6.

Dortmund staat nu zeven punten achter Bayern. Voor het moegestreden Paderborn is degradatie onvermijdelijk. Het verschil met nummer zestien Fortuna Düsseldorf is acht punten.