Kolder (39) overweegt definitief afscheid: 'Keek niet zo uit naar eerste training'

Kolder (39) overweegt definitief afscheid: 'Keek niet zo uit naar eerste training'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 22:34zo 31-05-2020 om 22:34

Marnix Kolder (rechts op de foto) overweegt sterk om er definitief mee te stoppen. De 39-jarige Winschoter maakte als spits furore bij onder meer BV Veendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen en kwam sinds 2016 uit voor de amateurs van Veendam 1894.

Kolder kon in Veendam samenspelen met oud-ploeggenoot Angelo Cijntje en kwam afgelopen seizoen in de tweede klasse uit. Tijdens de coronacrisis heeft hij echter goed nagedacht over zijn sportieve toekomst. "Ik merkte afgelopen tijd aan mezelf dat ik niet echt uitkeek naar die eerste training", aldus Kolder in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Een puur gevoelsmatige kwestie. Een beetje vergelijkbaar met toen ik bij FC Emmen mijn loopbaan afsloot. Toen was ik klaar met betaald voetbal. Hetzelfde had ik nu een beetje."

De deur staat vooralsnog op een kier: Kolder heeft duidelijke wensen voor een mogelijk vervolg van zijn voetbalcarrière. "Als ik nog wat wil, moet dat in een ploegje zijn dat leuk kan aanvallen en waar ik er nog een keer een bal in kan prikken. Niet dat we als team continu in de verdediging worden gedrukt", stelt hij. "Het belangrijkste is dat ik nog plezier wil hebben in het voetballen. Dat betekent dat ik niet meer 90 minuten achter een bal aan ga rennen op de zondag. Dan kan ik net zo goed gaan hardlopen."

De kans dat Kolder definitief stopt is dan ook groter dan de kans dat hij doorgaat. "Ik ga niet in het amateurvoetbal voor mijn lol op de bank zitten. Misschien komt er wel niets hoor, daar hou ik ook rekening mee. Dan is het ook prima", aldus de aanvalsleider, goed voor 104 goals in het betaald voetbal. "Ik ben 39, wil ook geen flater slaan. Ik wil niet te laat zijn met stoppen. Nou ja, we zien wel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws