Kalender La Liga bekend: Spaanse bond wil restant competitie razendsnel afwerken

Kalender La Liga bekend: Spaanse bond wil restant competitie razendsnel afwerken

01-06-2020 07:08 Laatste update: 08:52
22

Het schema van het restant van de Primera División is zo goed als rond. Eerder werd al bekend gemaakt dat de bal in Spanje op donderdag 11 juni weer zal gaan rollen, met de derby van Sevilla als feestelijke opening. De Spaanse voetbalbond heeft de rest van het speelschema nu ook bekend gemaakt.

Het is de bedoeling van de Spaanse bond om de resterende wedstrijden in een razendsnel tempo achter elkaar af te werken, zo valt op de site van de bond te lezen. Al op 19 juli wil men het seizoen in zijn geheel afgerond hebben, aangezien er verwacht wordt dat de Spaanse ploegen vervolgens nog moeten spelen in de Europa League en Champions League.

Er moeten nog elf speelronden afgewerkt worden in de Primera División, hetgeen betekent dat iedere ploeg normaliter twee duels per week moet spelen. De Spaanse bond heeft het resterende schema nu zo goed als naar buiten gebracht: het Barcelona van Frenkie de Jong begint met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca, voor Real Madrid staat een thuiswedstrijd tegen Eibar op het programma.

Opvallend feit: Real Madrid speelt zijn thuiswedstrijd tegen Eibar in het Estadio Alfredo Di Stéfano - het oefencomplex van de club - aangezien er werkzaamheden zijn aan het Estadio Bernabéu.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie