Manchester United en Shanghai Shenhua akkoord: Ighalo langer op Old Trafford

Manchester United en Shanghai Shenhua akkoord: Ighalo langer op Old Trafford

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 12:33ma 01-06-2020 om 12:33

Laatste update: maandag 1 juni 2020 om 12:42ma 01-06-2020 om 12:42

Manchester United en Shanghai Shenhua hebben een overeenkomst bereikt over de huurdeal van Odion Ighalo. De Nigeriaanse spits blijft actief op Old Trafford: United heeft de huurperiode verlengd tot het einde van januari 2021.

Dat meldt de club via officiële kanalen. Ighalo zelf wilde graag langer bij United blijven en ziet die wens dus ingewilligd worden. De Chinese club mist Ighalo door de verlengde verhuurperiode het grootste gedeelte van het Chinese seizoen, dat in juni gaat beginnen.

Shanghai Shenhua wilde Ighalo in eerste instantie alleen langer aan United verhuren als er in de deal ook een optie tot koop werd opgenomen. Dit is nu niet het geval. De Chinese club wilde geen enkel risico nemen, aangezien de restricties die er mogelijk voor zouden kunnen zorgen dat Ighalo niet naar China terug kon keren in verband met het coronavirus, en heeft daarom besloten in te stemmen met een verlengde verhuurperiode.

"Zij (Shanghai Shenhua, red.) zijn geweldig geweest richting ons, door te accepteren dat Ighalo voor zijn droomclub mag spelen", vertelt trainer Ole Gunnar Solskjaer. "Het is een droom voor hem en hopelijk kan hij verder gaan waar hij mee begonnen is bij ons en een prijs winnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws