Duitse lof voor Ajax: 'Tegen Real en Juventus heel veel kansen gecreëerd'

Duitse lof voor Ajax: 'Tegen Real en Juventus heel veel kansen gecreëerd'

01-06-2020 13:12
63

Julian Nagelsmann wordt met zijn 32 jaar gezien als de 'kroonprins van het Duitse trainersgilde'. De coach van RB Leipzig is trots op de prestaties van zijn team dit seizoen en vergelijkt het met de indrukwekkende prestaties van Ajax in de Champions League van vorig seizoen. 

Leipzig kwam relatief eenvoudig door een poule met Benfica, Olympique Lyon en Zenit St. Petersburg. "Daarna finalist Tottenham Hotspur uitgeschakeld", gaat Nagelsmann verder in gesprek met De Telegraaf. "Als we bij de loting voor de kwartfinales wat geluk hebben, wie weet wat er dan mogelijk is."

Daarbij haalt Nagelsmann de ploeg van trainer Erik ten Hag aan. "Ajax heeft vorig seizoen laten zien wat er mogelijk is als je als club in een flow komt. Met attractief voetbal hebben ze tegen clubs zoals Real Madrid en Juventus heel veel kansen gecreëerd. Ik heb Alfred Schreuder (destijds assistent-coach Ajax en daarvoor co-trainer onder Nagelsmann bij Hoffenheim, red.) nog een felicitatie gestuurd", geeft Nagelsmann toe.

EK
Door het coronavirus moet de Bundesliga nu in rap tempo uit worden gespeeld, maar Nagelsmann heeft er vertrouwen in. "In korte tijd moesten we de spelers fit en speelklaar zien te krijgen. Het was een beetje als de voorbereiding op een eindtoernooi. Eerst een pauze, vervolgens een relaxte voorbereiding en daarna een scherpere. We spelen in korte tijd negen duels, het is alsof we een EK spelen. En dat willen we natuurlijk winnen."