Reading was bijna rond met Ten Hag: 'Ik moest drie ton aftikken en had het niet'

Reading was bijna rond met Ten Hag: 'Ik moest drie ton aftikken en had het niet'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 15:33ma 01-06-2020 om 15:33

Erik ten Hag is op dit moment trainer van Ajax, maar hij was in 2016 bijna eindverantwoordelijke van Reading geworden. Brian Tevreden, destijds technisch directeur van de Engelse club, wilde Ten Hag maar wat graag binnenhalen.

Reading was in de zomer van 2016 op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Brian McDermott. Technisch directeur Tevreden kwam uit in Utrecht, waar Ten Hag op dat moment nog oefenmeester was. "Ik heb met hem gesproken", zegt Tevreden in een podcast van FC Afkicken. "Hij was mijn nummer één, die wilde ik binnenhalen."

Ten Hag had graag bij Reading willen werken, maar FC Utrecht werkte niet mee. "Ik moest drie ton aftikken als afkoopsom, maar dat had ik niet", schetst Tevreden de situatie. "Als ik dat geld had gehad, dan was Erik ten Hag trainer bij Reading geworden."

Zover kwam het niet en even later werd Jaap Stam aangesteld als trainer van Reading, waarmee hij bijna naar de Premier League promoveerde. Ten Hag bleef in de Domstad en maakte later de overstap naar Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws