AZ verwacht geen grote transfers: 'Geen enkel signaal dat dat gaat gebeuren'

AZ verwacht geen grote transfers: 'Geen enkel signaal dat dat gaat gebeuren'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 17:51ma 01-06-2020 om 17:51

Technisch directeur Max Huiberts van AZ wordt nog regelmatig benaderd door zaakwaarnemers, die willen weten of de Alkmaarders interesse hebben in een speler. Transfers zijn door de coronacrisis echter niet aan de orde. Ook van uitgaande transfers is nog geen sprake.

"De markt ligt stil", zegt Huiberts in het Noordhollands Dagblad. "Ik denk dat het pas op zijn vroegst in augustus op gang komt en dat het dan kort duurt." AZ houdt zijn ogen open, maar zit in de wachtkamer. "Iedereen weet wat voor jaar we achter de rug hebben, met alles wat er rond het stadion gebeurd is." Bovendien zijn voorlopig waarschijnlijk geen fans welkom.

"We moeten voorzichtig zijn", erkent de directeur. "We kunnen nu geen gekke uitgaven doen. Ik denk dat dat voor bijna alle clubs geldt." Toch vindt hij het moeilijk in te schatten of het makkelijker wordt om de selectie van AZ bij elkaar te houden. In de grote competities wordt het seizoen immers uitgespeeld. "Als de financiële schade voor die grote clubs meevalt, zullen er waarschijnlijk wel weer grote transfers gaan plaatsvinden. Maar of dat ook bij ons zo is, da's moeilijk in te schatten. Ik heb op dit moment geen enkel signaal dat dat gaat gebeuren."

Onder meer Calvin Stengs en Myron Boadu weten de aandacht op zich gericht na een sterk seizoen, maar het is de insteek van AZ om de groep 'nagenoeg volledig bij elkaar te houden'. Mogelijk komt er wel een vervanger voor de vertrekkende Stijn Wuytens, maar dat is geen zekerheid, zo gaf Huiberts al aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij AZ komend seizoen kampioen worden?

(853 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws