'De Graafschap vindt Owusu-opvolger bij Vitesse en slaat transfervrije slag'

'De Graafschap vindt Owusu-opvolger bij Vitesse en slaat transfervrije slag'

01-06-2020 19:53 Laatste update: 19:57
68

Julian Lelieveld staat op het punt om de Eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie te verruilen, meldt de Gelderlander maandagavond. De 22-jarige rechtsback loopt uit zijn contract bij Vitesse en lijkt zijn carrière voort te gaan zetten bij het naburige De Graafschap.

Lelieveld doorliep de jeugdopleiding van de Arnhemmers en kwam sinds 2015 tot 29 officiële optredens, onderbroken door een jaartje op huurbasis bij Go Ahead Eagles. Dit seizoen was hij – na het vertrek van Vyacheslav Karavaev – een tijdje de vaste rechtsback van Vitesse. In de laatste weken voor de coronacrisis moest hij zijn plekje echter afstaan aan Eli Dasa.

Wedden

Meer odds

Nu lijkt hij dus te verhuizen naar de streekgenoot uit Doetinchem, al wil De Graafschap nog niet op de zaken vooruit lopen. Leeroy Owusu was dit seizoen de onbetwiste eerste keus op rechts, maar zal naar Willem II vertrekken. De Superboeren hadden eerder al twee nieuwe spelers voor 2020/2021 vastgelegd: controleur Elmo Lieftink (Go Ahead Eagles) en aanvaller Joey Konings (Heracles Almelo).