Ajax 'één van grootste sponsors van Eredivisie': 'Top-vier akkoord over fonds'

Ajax 'één van grootste sponsors van Eredivisie': 'Top-vier akkoord over fonds'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 21:44ma 01-06-2020 om 21:44

Ajax, Feyenoord, PSV en AZ hebben overeenstemming bereikt over de bijdrage aan het solidariteitsfonds. De Amsterdammers staan met drie miljoen euro verreweg het grootste bedrag af aan de andere clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Dat maakt Chris Woerts maandagavond bekend bij Veronica Inside. Naast de drie miljoen van Ajax storten Feyenoord, PSV en AZ elk 500.000 euro in het fonds. Het bedrag wordt verder aangevuld door de UEFA (4,2 miljoen), de KNVB (5 miljoen), de ING (5 miljoen) en de spelers van het Nederlands elftal (1 miljoen).

Volgens Woerts maakt Ajax ook nog eens 250.000 euro extra over naar de Keuken Kampioen Divisie voor de deelname van Jong Ajax en stopt het 2,4 miljoen in de zogeheten veranderagenda. "Het is een heel genereus gebaar van Ajax. Zij zien dat ze de grootste club zijn en het meeste geld op de bank hebben staan. Eigenlijk is Ajax één van de grootste sponsors van de Eredivisie."

De Amsterdammers krijgen 14,5 miljoen startgeld voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. "Daar geven ze 25 procent van terug."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws