RB Leipzig neemt derde plaats weer over na doelpuntrijk duel in Köln

01-06-2020 22:29
2

RB Leipzig heeft maandagavond de derde plek in de Bundesliga weer overgenomen. De ploeg van coach Julian Nagelsmann was ook tegen FC Köln zeer productief: 2-4.

De thuisploeg kende nog een prima start, want al na zeven minuten reageerde Jhon Córdoba het meest attent nadat een inzet van Elvis Rexhbecaj tegen de paal was geëindigd. Leipzig stelde nog voor rust orde op zaken. Angeliño tekende voor zijn eerste assist in de Bundesliga na een prima voorzet op Patrik Schick, die raak kopte. Christopher Nkunku zorgde met een stiftje voor de 1-2.

In de tweede helft maakte Timo Werner er al snel 1-3 van. De topscorer van Leipzig had zeeën van ruimte na een lange bal van doelman Peter Gulácsi (!) en faalde niet. Het was al zijn 25ste competitietreffer van het seizoen. Anthony Modeste tekende niet veel later met een fraai schot voor de aansluitingstreffer, maar het antwoord van Dani Olmo volgde razendsnel: 2-4.

Leipzig steekt Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen weer voorbij. De achterstand op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt twee punten, terwijl Bayern München negen punten meer heeft met nog vijf duels te spelen.