'Preud'homme hakt knoop door en stopt als trainer, maar blijft bij Standard'

'Preud'homme hakt knoop door en stopt als trainer, maar blijft bij Standard'

01-06-2020 23:14 Laatste update: 23:20
1

Michel Preud'homme stopt als trainer van Standard Luik. Dat meldt La Dernière Heure maandagavond. De 61-jarige trainer heeft echter wel besloten om bij de Rouches te blijven.

De oud-doelman was dit seizoen zowel coach als gedeeltelijk technisch directeur in het Stade Maurice Dufrasne. In die laatste functie blijft hij mogelijk wel aan, schrijft de krant. Hij zal in ieder geval een functie krijgen binnen de sportieve cel van Standard, maar wat dat precies inhoud is nog niet bekend.

Een terugkeer naar FC Twente is hoe dan ook van de baan. Eerder op de dag kwam uit België het nieuws dat de Tukkers hadden aangeklopt voor Preud'homme, die in het seizoen 2010/2011 aan het roer stond in Enschede.

Preud'homme was de afgelopen twee seizoenen trainer van Standard na een 'sabbatical' van één seizoen. Hij hoopte de Belgische topclub aan een titel te helpen, maar slaagde uiteindelijk niet in zijn opzet. Na een trainerscarrière van bijna twintig jaar heeft hij nu besloten om te stoppen. Een officiële bevestiging wordt dinsdag verwacht.