Breaking news

'Huntelaar na twee gesprekken én stadionbezoek dichter bij Eredivisie-rentree'

Natuurgras geen optie in Almelo: 'Iedereen wil in Kuip spelen, op een strakke mat'

Natuurgras geen optie in Almelo: 'Iedereen wil in Kuip spelen, op een strakke mat'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 10:10di 02-06-2020 om 10:10

Net als veel andere ploegen in de Eredivisie moet ook Heracles Almelo flink bezuinigen om deze coronacrisis goed door te komen. Het spelersbudget gaat omlaag, er wordt niet uitgesloten dat er op kantoor gesneden moet worden en het kunstgras blijft ook de komende tijd liggen in het Erve Asito.

"Rationeel beleid helpt ons overeind te blijven, kunstgras is daar een onderdeel van", geeft directeur Rob Toussaint aan in gesprek met TC/Tubantia. "Ik weet niet hoe het bij andere clubs is, maar wij moeten onze eigen broek ook in de crisis zelf ophouden. We willen niet bij de gemeente aankloppen om te overleven. In een emotionele wereld worden rationele beslissingen je niet altijd in dank afgenomen."

Ook in Almelo wordt vaak genoeg nagedacht over een overstap naar natuurgras, maar dat zit er voor de club simpelweg niet in. "Heracles is er in 2003 mee begonnen, omdat er een slecht veld lag. Regen en wind hebben bij ons geen vrij spel en de beluchting is slecht. Iedereen wil in De Kuip spelen, op een strakke mat, maar niet op een belabberd veld. De begroting die wij draaien, stoppen ze in Engeland in een veld. Maar ook als we nu wel geld zouden hebben, kan het zijn dat we andere keuzes hadden gemaakt."

Transfers
Toussaint hoopt met de mogelijke verkoop van Cyriel Dessers en het geld van de transfer van Lennart Czyborra het ontstane tekort aan te vullen. "We komen door de steun die we krijgen van supporters en sponsors niet in de problemen, onze liquiditeitspositie blijft positief", sluit de directeur af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws