Reactie Advocaat 'niveauloos': 'De reactie van een beginnende trainer'

Reactie Advocaat 'niveauloos': 'De reactie van een beginnende trainer'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 12:18di 02-06-2020 om 12:18

Jan van Halst keurt de reactie van Dick Advocaat naar aanleiding van het interview van Jaap Stam in dagblad Trouw af. Stam claimde aandeel te hebben in het succes van Feyenoord, maar Advocaat sloeg hard terug. 

"Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen. Voor Dick was het een perfect moment. Hij heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?", zei Stam. 

Advocaat zei in een reactie aan Voetbal International. dat Stam één goede beslissing genomen heeft bij Feyenoord en dat is opstappen. "Ik vind het echt niveauloos", zegt Van Halst bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport. "Stam zegt dat hij aandeel heeft gehad in het succes van Feyenoord. De reactie van Advocaat was van een beginnende trainer. Daar moet je toch bovenstaan? Hij had moeten zeggen: ja natuurlijk, Jaap, bedankt."

Youri Mulder denkt dat er geen probleem is tussen Stam en Advocaat. "Het zijn twee mannen die elkaar wel respecteren. Dit zie je wel vaker. Als de ene trainer het van de andere overneemt, krijg je wat gesteggel. Maar ik denk dat de kou tussen die twee wel uit de lucht is."

"Advocaat zit helemaal niet goed in z'n vel", voegt presentator Jack van Gelder toe. "Hij vindt het leuk om voor de groep te staan, maar ziet dat er veel dingen niet mogelijk zijn bij Feyenoord. Hij ziet z'n assistent vertrekken (Bakkati naar FC Cincinatti, red.) en er zijn weinig mogelijkheden om spelers te halen. Dan is er nog de affaire-Dirk Kuyt, die na dit seizoen trainer moet worden. Ik zou zeggen: zoek het lekker uit, ik doe het niet meer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Van Halst?

(2275 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws