Eredivisie-clubs unaniem eens met verdeling tv-pot: 'Gedaan wat de KNVB ook deed'

Eredivisie-clubs unaniem eens met verdeling tv-pot: 'Gedaan wat de KNVB ook deed'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 16:29di 02-06-2020 om 16:29

Eredivisie CV-voorzitter Jan de Jong heeft de verdeling van de tv-gelden in de Eredivisie toegelicht. Dinsdag is duidelijk geworden dat het voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 'gewoon' meetelt in de verdeling van de mediagelden.

In tegenstelling tot bij de Keuken Kampioen Divisie-clubs was er geen sprake van een stemming in de Eredivisie: het voorstel van de EDV om dit seizoen mee te laten tellen, kon echter op unanieme goedkeuring van de clubs rekenen, aldus De Jong. "Eigenlijk was het niet zo moeilijk", vertelt de voormalig NOS- en Feyenoord-directeur voor de FOX Sports-camera. "Wij hebben gedaan wat de KNVB ook gedaan heeft. De ranglijst is bevroren en dat nemen we mee naar volgend seizoen."

Wij legden onlangs al uit hoe de tv-ranking wordt opgebouwd:

Dat pakt voor de ene club voordeliger uit dan voor de andere, maar volgens De Jong werd er 'heel begripvol' gereageerd. "Het was ook unaniem", laat hij weten. "Het was geen vervelende vergadering, er waren geen heikele punten." Dat er niet gestemd kon worden, was volgens De Jong geen issue. "Het is een bevoegdheid van de directie van de Eredivisie om te zeggen: zo gaan we de gelden verdelen. Volgens mij doe je gewoon wat in je bevoegdheid ligt. Er moest een beslissing worden genomen en die beslissing is nu genomen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijpelijk dat het afgebroken seizoen alsnog meetelt voor de tv-ranking?

(691 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws