KNVB heeft nieuwe Fortuna-eigenaar in overweging: 'Kan sportieve impact hebben'

KNVB heeft nieuwe Fortuna-eigenaar in overweging: 'Kan sportieve impact hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 20:07di 02-06-2020 om 20:07

Fortuna Sittard hoopt met Acun Ilicali, die als nieuwe eigenaar is geïntroduceerd bij de KNVB, de weg richting een hoger standaardbudget in te zetten. Aan nieuwe sportieve doelstellingen wil huidige eigenaar Isitan Gün zich nog niet wagen.

Het zou gaan om een overname van 35 procent. "Een aantal maanden geleden liet Ilicali weten dat hij ons op de voet volgt en dat hij graag mee zou willen doen bij deze club", zegt Gün tegenover FOX Sports. "Maar het is wel goed om te zeggen dat we er vooraf goedkeuring voor nodig hebben. Er is nog geen formeel akkoord."

Als Ilicali investeert in Fortuna kan de club op termijn wellicht naar boven gaan kijken, denkt Gün. "Ik ben het ermee eens dat als we over extra middelen kunnen beschikken, dat dat ook sportief een impact zou hebben."

Aan een nieuwe doelstelling met een nieuwe investeerder, zoals bijvoorbeeld Europees voetbal, wil de huidige eigenaar zich niet wagen. "Ik wil het nog niet hebben over sportieve doelen, want er zijn genoeg voorbeelden waarbij dat mis is gegaan. Maar ons huidig budget ligt duidelijk onder het gemiddelde in de Eredivisie. Langzamerhand willen we groeien naar dat gemiddelde en als we dat bereikt hebben mogen we meer ambitie gaan tonen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws