Arbiter wilde Floyd-eerbetoon verwijderen: 'Dat kon en wilde ik niet begrijpen'

Arbiter wilde Floyd-eerbetoon verwijderen: 'Dat kon en wilde ik niet begrijpen'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 21:12di 02-06-2020 om 21:12

Weston McKennie, de Amerikaanse middenvelder van Schalke 04, droeg dit weekend tape om zijn arm waar de tekst 'Justice for George' op stond. Voorafgaand aan de wedstrijd werd hij opgedragen om het stuk tape te verwijderen.

Scheidsrechter Felix Zwayer vertelde McKennie voor de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen dat de middenvelder de tape af moest doen. "Hij zei dat politieke boodschappen niet toegestaan zijn", zegt de Amerikaan tegen het Duitse Sport1. "Ik kon en wilde niet begrijpen dat hij dat zei. We speelden de laatste duels toch ook met banden als eerbetoon aan de coronaslachtoffers?"

McKennie bleek onvermurwbaar en speelde alsnog met het stuk tape om zijn arm. "Ik zei tegen hem dat hij kon doen wat ik wilde, maar dat ik dat ding niet af zou doen! De club en mijn ploeggenoten steunden me daarin. Ik zou bijvoorbeeld geen armband dragen met de boodschap dat je niet op Trump moet stemmen. Dat is politiek, maar dat is dit niet. Dit is veel meer dan dat. Het voelde als mijn plicht om dit te doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws