Hyballa verwacht dat NAC klapper gaat maken: 'Hij moet de koningstransfer worden'

Hyballa verwacht dat NAC klapper gaat maken: 'Hij moet de koningstransfer worden'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 08:46wo 03-06-2020 om 08:46

NAC Breda-trainer Peter Hyballa gaat een drukke transferzomer tegemoet. Meerdere Eredivisie-clubs houden de situatie van Jan-Paul van Hecke in de gaten en daarnaast geeft de Duitse trainer aan dat er sowieso nog aanvallende versterking bij moet komen in het Rat Verlegh Stadion.

Vooral de interesse in Van Hecke nam eerder dit seizoen steeds meer toe. "Het is de laatste weken wat rustiger rond hem", stelt Hyballa in gesprek met Voetbal International. "Nog één jaartje bij NAC blijven zou voor hem en voor de club goed zijn, maar het is duidelijk dat Van Hecke de koningstransfer van NAC moet worden. De club is duidelijk, ze willen veel geld voor hem."

Afgelopen seizoen huurde NAC Othman Boussaid van FC Utrecht, maar de aanvaller is inmiddels terug bij de club uit de Domstad. Toch wil Hyballa het hier niet bij laten zitten. "Als zich een mogelijkheid voordoet om hem terug te halen dan zou ik dat heel graag doen. Otje is echt een 'gegenpressung-jongen', die zou ik er echt graag bij hebben. Misschien als we verkopen dat er een kans is."

Haye
Eerder maakte NAC de definitieve komst van Thom Haye al bekend. "Ik zie Haye als een 'zes'", vertelt Hyballa. "Hij kan een 'acht' of een 'tien' zijn, ik wil eigenlijk middenvelders hebben die dat allemaal beheersen." Naast de komst van Haye hoopt de oefenmeester op meer versterkingen. "Aanvallend moet er zeker nog wat bij. Een spits, een buitenspeler, misschien wel meer. Het gaat altijd om geld hè. Komt er wat binnen en wat kan er uitgegeven worden?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Van Hecke klaar voor de stap naar een (top)club uit de Eredivisie?

(841 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws