Ministerie van VWS: Eredivisie en Eerste Divisie trappen niet eerder af

Ministerie van VWS: Eredivisie en Eerste Divisie trappen niet eerder af

03-06-2020 09:34 Laatste update: 09:50
82

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie beginnen niet eerder dan 1 september. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van VWS aan De Telegraaf.

In Duitsland wordt sinds enkele weken weer gevoetbald, terwijl Spanje, Engeland en Italië op korte termijn zullen volgen. De Eredivisie en Eerste Divisie werden eind april afgebroken, maar een vervroegde start van het nieuwe seizoen is geen optie. De mogelijkheid om al vóór 1 september weer groen licht te geven voor betaald voetbal wordt niet eens onderzocht.

"We kijken wel naar hoe trainingen op een goede manier eerder kunnen worden gestart", laat een woordvoerder van het ministerie van VWS Volksgezondheid, Welzijn en Sport) weten aan De Telegraaf. Normaliter begint de Eredivisie begin augustus.

Premier Mark Rutte maakte in april bekend dat alle vergunningsplichtige evenementen in Nederland tot 1 september verboden zijn. Daarbij gaf hij expliciet aan dat betaald voetbal tot die tijd ook geen optie is. Ondanks dat buitenlandse competities weer op gang komen, is dat besluit dus in beton gegoten en zal er pas ná 1 september weer een bal rollen.

Half september
Willem II-directeur Martin van Geel maakte dinsdag bekend dat er vanaf half september weer competitievoetbal gespeeld gaat worden. Het is de bedoeling dat clubs in de maand augustus de kans krijgen om vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar te spelen.