Eindhovens Dagblad: PSV en miljoenenaankoop Romero gaan voor nieuwe start

Eindhovens Dagblad: PSV en miljoenenaankoop Romero gaan voor nieuwe start

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 16:11wo 03-06-2020 om 16:11

Maximiliano Romero keert deze zomer terug naar PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Vélez Sarsfield wilde de huurovereenkomst met een jaar verlengen, maar PSV en de 21-jarige aanvaller zelf zien dat niet zitten. Hij sluit in juli weer aan.

Romero wil slagen in Europa en gaat voor een doorstart in het shirt van PSV. Bovendien wil de Eindhovense club hem weer van dichtbij aan het werk zien. Deze zomer kan Romero vanaf nul beginnen: met de komst van Roger Schmidt waait er een frisse wind in het Philips Stadion.

PSV haalde Romero in 2017 voor tien miljoen euro naar Eindhoven, maar de Argentijnse spits kwam door blessureleed en tegenvallende prestaties niet verder dan twintig wedstrijdminuten in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen maakte hij kilometers bij zijn oude club Vélez Sarsfield.

'Een jaartje zijn thuisland heeft de 21-jarige PSV’er in veel opzichten goed gedaan, zo klinkt het vanuit zijn omgeving', aldus het Eindhovens Dagblad. Na de jaarwisseling maakte Romero vijf goals in zeven competitiewedstrijden. 'Hij liet zich bovendien meer dan voorheen gelden op het veld.'

Volgend seizoen moet Romero concurreren met Donyell Malen en Sam Lammers. De verwachting is dat Malen, vorig seizoen clubtopscorer, bij de beoogde seizoenstart in september weer inzetbaar is. PSV is met Lammers in gesprek over een contractverlenging.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws