Buijs: 'Ik raak hem natuurlijk liever niet kwijt, maar hij is klaar voor een stap'

Buijs: 'Ik raak hem natuurlijk liever niet kwijt, maar hij is klaar voor een stap'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 10:58do 04-06-2020 om 10:58

Danny Buijs houdt rekening met een vertrek van uitblinker Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback van FC Groningen is klaar voor een grotere club uit Engeland, Duitsland of Frankrijk, erkent de trainer in een interview met Voetbal International.

"Ik raak hem natuurlijk liever niet kwijt, maar Deyo is klaar voor een stap", zegt Buijs. Premier League-club Southampton is naar verluidt geïnteresseerd, maar Zeefuik heeft meer opties. "Deyo hoorde het afgelopen seizoen bij de beste rechtsbacks van de Eredivisie en zal nu een club moeten kiezen waar ze kansen geven aan jonge spelers en waar hij ruimte heeft om te groeien. Ik denk dat hij de potentie heeft om ook in de Bundesliga of de Premier League zijn mannetje te staan."

Hoewel Buijs zéér lovend is, kan de 22-jarige vleugelverdediger volgens zijn trainer nog wel degelijk stappen maken. "Als Deyo ooit bij een topclub in het buitenland wil spelen, moet hij aan de bal nog wel veel stappen maken. Verdedigend is hij heel sterk, maar het voetballende gedeelte is bij de grote clubs natuurlijk heel belangrijk. Het blijft toch heel lastig om in te schatten hoe groot de potentie van een speler is. Ik speelde samen met Luis Suárez toen hij net bij Groningen was. Ik kan je vertellen: toen had ik niet gedacht dat hij zou uitgroeien tot sterspeler van Liverpool en Barcelona."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Relax

Een bericht gedeeld door Dipper (@deyovaisiozeefuik42) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Zeefuik klaar voor een topcompetitie?

(1985 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws