Gullit: 'Die spelers zijn bij lange na niet goed genoeg om zoveel te verdienen'

Gullit: 'Die spelers zijn bij lange na niet goed genoeg om zoveel te verdienen'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 12:07do 04-06-2020 om 12:07

Ruud Gullit hoopt dat de coronacrisis een nieuw tijdperk zal inluiden voor de Premier League. Het geld klotst al jaren tegen de plinten, constateert de oud-speler van Chelsea en Newcastle United in gesprek met de BBC.

"De coronapandemie zou een wake-up call moeten zijn voor de Premier League. Alle clubs moeten nu gaan kijken naar nieuwe manieren om op niveau te blijven", reageert Gullit, die 25 jaar geleden verhuisde van Italië naar Engeland. Sinds die periode zag hij veel veranderen.

"Het probleem voor mij in Engeland is dat er hier spelers zijn die veel te veel geld verdienen, terwijl ze bij lange na niet goed genoeg zijn om dat te doen. Als de grote sterren het grote verdienen, is dat oké. Maar ik zie spelers die niet eens in de buurt komen."

"Geld heeft de Premier League op veel goede manieren veranderd, maar als er nog een keer zo'n crisis komt en iedereen blijft doen wat ze nu doen, zullen veel clubs failliet gaan", waarschuwt Gullit de Engelsen. "Ze moeten voorzichtig zijn en misschien hun model veranderen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Poll

Heeft Gullit gelijk?

(1117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws