Touré mist toekomstplan en vertrekt bij Feyenoord: 'Wij zien het anders'

Touré mist toekomstplan en vertrekt bij Feyenoord: 'Wij zien het anders'

05-06-2020 11:30 Laatste update: 13:59
172

Cheick Touré zal Feyenoord na dit seizoen gaan verlaten. De negentienjarige vleugelaanvaller is er met de club niet uitgekomen over een nieuw contract. Feyenoord deed hem twee aanbiedingen, laat zaakwaarnemer Melvin Plet weten aan VoetbalPrimeur.

Touré maakte in het seizoen 2017/2018 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Hij was op Georginio Wijnaldum na de jongste Eredivisie-debutant in de geschiedenis van de club. Touré verdween na zijn debuut naar de achtergrond en zal na zeven seizoenen vertrekken bij Feyenoord.

"We zijn Feyenoord dankbaar voor de samenwerking die we hebben gehad", vertelt Plet van makelaarsbureau Management 4 Players aan deze website. "Hij heeft het altijd goed naar z'n zin gehad. We hebben twee aanbiedingen gekregen, maar wij vonden niet dat die aansloten bij hoe wij erin stonden. Soms moet je dan de handen schudden."

Het gaat Touré niet om geld, maar wel om toekomstperspectief, zegt Plet. Feyenoord had geen ontwikkelingsplan en bood hem geen perspectief. Daarom kiest hij voor een vertrek. "Wij hebben geen slecht woord over Feyenoord. Wij zien het alleen anders dan zij het zien. Dat is helemaal niet erg. We hebben Feyenoord altijd goed op de hoogte gehouden. Ze hebben ons goed behandeld. Soms kom je op een punt en dan moet je volwassen zijn en elkaar de handen schudden", zegt Plet.

Waar de toekomst van Touré ligt, kan Plet nog niet zeggen. Geïnteresseerde clubs kunnen hem transfervrij binnenhalen. "Er lopen meerdere dingetjes. Daar kan ik nog geen mededelingen over doen. Laten we het eerst gewoon netjes afhandelen met Feyenoord. We zullen over twee weken meer weten, maar dat hij in trek is lijkt me duidelijk."

Touré is zeker niet de eerste jeugdspeler die de deur van Feyenoord eerder dan gepland achter zich dichttrekt. Joshua Zirkzee (Bayern München), Melayro Bogarde (Hoffenheim), Tahith Chong (Manchester United) en Nathan Aké (Chelsea) zijn voorbeelden van spelers die op jonge leeftijd het buitenland opzochten. Een doorbraak bij Feyenoord is niet per se nodig om elders succes te behalen, ziet Plet.

"Ik denk dat Feyenoord daar ook bij zichzelf te rade moet gaan. Het is niet alleen bij Cheick gebeurd. Melayro Bogarde speelt nu toch in de Bundesliga. Hij tekende ook geen contract. Gustavo Hamer is naar FC Dordrecht en PEC Zwolle gegaan en gaat nu naar Coventry City. Zo zijn er wel meer gevallen. Ik heb Nigel Robertha van Feyenoord naar Cambuur gebracht. Hij speelt nu bij Levski Sofia. Waar het aan ligt, weet ik niet."

Feyenoord laat weten 'zoals gebruikelijk' niet in te gaan op specifieke situaties van spelers.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)