Heerenveen heeft geen keepers meer: Poolse transfer voor Bednarek

Heerenveen heeft geen keepers meer: Poolse transfer voor Bednarek

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 12:23do 04-06-2020 om 12:23

SC Heerenveen heeft over een maand geen keepers meer. Filip Bednarek vertrekt transfervrij naar het Poolse Lech Poznan en volgt daarmee eerste keus Warner Hahn en derde keus Trevor Doornbusch.

Het stond al vast dat Hahn en Doornbusch niet zouden bijtekenen, maar Heerenveen waagde nog wel een poging voor Bednarek. De Poolse doelman (27) keert echter terug naar zijn geboorteland Polen. Hij tekent na zijn medische keuring een meerjarig contract bij Lech Poznan.

In Poznan gaat Bednarek de concurrentiestrijd aan met Mickey van der Hart. De oud-keeper van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles stond het afgelopen seizoen tijdens alle duels onder de lat. Lech Poznan staat vijfde staat in Ekstraklasa, die afgelopen weekend werd hervat.

Heerenveen neemt deze zomer ook afscheid van Daniel Hoegh en Ricardo van Rhijn. Gerry Hamstra, technisch manager in het Abe Lenstra Stadion, bevestigde in een eerder stadium al dat hij op zoek is naar een nieuwe doelman. Luuk Koopmans (ADO Den Haag) zou op het lijstje staan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws