Mendes Moreira was ook bij demonstratie, Excelsior neemt géén 'Dumfries-besluit'

Mendes Moreira was ook bij demonstratie, Excelsior neemt géén 'Dumfries-besluit'

04-06-2020 14:13
37

Ahmad Mendes Moreira was deze week, net als PSV-collega Denzel Dumfries, aanwezig bij de Black Lives Matter-demonstratie in Rotterdam. Voor de Excelsior-aanvaller blijft dit bezoek echter zonder gevolgen.

Dumfries deelde een foto van het evenement via Instagram en PSV liet donderdag weten dat de aanvoerder voorlopig een individueel trainingsprogramma afwerkt. Excelsior gaat geen vergelijkbare maatregelen nemen met Mendes Moreira, laat de club weten aan RTV Rijnmond. "Mendes Moreira heeft naar eigen zeggen niet op het drukke stuk gestaan. Bovendien had hij een mondkapje op en hield Mendes Moreira zich aan de voorschriften."

De 24-jarige Schiedammer kwam afgelopen zomer over van FC Groningen en was sindsdien goed voor zeven Keuken Kampioen Divisie-goals en zes assists in Kralingse dienst. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op 17 november baarde Mendes Moreira opzien met een statement tegen racisme: de aanvaller werd meermaals beschimpt door de Bossche aanhang, waarna de wedstrijd stil werd gelegd. Later die middag scoorde Excelsior-aanvaller en wees hij de tegenstanders terecht.