Update: 'Fortuna heeft beet en neemt Hansson voor paar ton over van Hannover'

Update: 'Fortuna heeft beet en neemt Hansson voor paar ton over van Hannover'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 14:23do 04-06-2020 om 14:23

Laatste update: maandag 8 juni 2020 om 22:18ma 08-06-2020 om 22:18

Fortuna Sittard is van plan om een verrassende transfer te realiseren, meldt De Limburger donderdagmiddag: Emil Hansson moet de derde aanwinst voor volgend seizoen worden. Volgens het lokale medium is de nummer 16 van Nederland van plan om hem een contract voor liefst vier seizoenen voor te schotelen.

Hansson stond tussen 2015 en 2019 bij Feyenoord onder contract en werd in augustus verkocht aan Hannover 96. De Tweede Bundesliga-club verhuurde hem de afgelopen maanden aan RKC Waalwijk, dat de buitenspeler ook al eens van Feyenoord huurde. Zijn contract in Hannover loopt nog twee jaar door, maar Fortuna is nu van plan om dat af te kopen.

Technisch manager Sjors Ultee bevestigt tegenover De Limburger dat de Zweeds-Noorse vleugelaanvaller op de radar is verschenen. Van een akkoord tussen beide clubs is echter nog geen sprake. De komst van Hansson wordt mogelijk gefinancierd met de opbrengsten van de begeerde Amadou Ciss en Mark Diemers, die allebei op weg lijken naar de uitgang.

Wessel Dammers is al vertrokken uit Sittard: de aanvoerder speelt komend seizoen voor FC Groningen. PSV-doelman Yanick van Osch en VVV Venlo-verdediger Roel Janssen zijn de enige twee aanwinsten tot nu toe.

Update: Fortuna Sittard heeft Emil Hansson zo goed als binnen. Zodra beide partijen het eens zijn over de laatste details, zet de 21-jarige Zweed zijn handtekening onder een meerjarig contract. Hij komt voor een 'paar ton' over van Hannover 96, meldt Voetbal International.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws