'Ik voelde me zó alleen, terwijl Frenkies leven in Barcelona direct begon'

'Ik voelde me zó alleen, terwijl Frenkies leven in Barcelona direct begon'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 17:33do 04-06-2020 om 17:33

Mikky Kiemeney kreeg lichamelijke klachten door de grote snelheid waarmee het leven van haar en Frenkie de Jong zich het afgelopen jaar ontwikkelde. De 23-jarige middenvelder stapte over van Ajax naar FC Barcelona en Kiemeney verhuisde mee.

"Het ging allemaal zo snel, van Ajax en de Champions League spelen naar de keuze voor een club in het buitenland", vertelt ze aan Glamour. Aanvankelijk kon Kiemeney moeilijk haar draai vinden. "Ik heb het af en toe pittig gehad de eerste twee maanden in Barcelona."

"Ik werd in het diepe gegooid, was ineens in een onbekende stad zonder vrienden of familie, en Frenkies leven begon direct. Ik moest mijn leven daar gaan opstarten, maar had geen idee waar ik moest beginnen. Vrienden riepen: Wat tof dat je in Barca zit! Wat een leven! En ik zat daar alleen en moest alles gaan ontdekken. Stel je niet aan, dacht ik dan. Je gaat toch niet zeuren tegen een vriendin die elke dag hard aan het werk is? Ik voelde me zó alleen."

Uiteindelijk kreeg Kiemeney zelfs lichamelijke klachten van alle stress. "Die trein ging maar door en stopte niet." Inmiddels heeft ze alles op de rit. "Het duurde even, maar Barcelona is ook mijn stad nu, ik begin me er thuis te voelen. Frenkie is superzorgzaam en liefdevol en voelde goed aan wanneer ik me rot voelde. Op die momenten was hij extra lief voor me, nam hij me mee uit eten, naar het strand."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws