'Nederlands betaald voetbal vraagt in 'Deltaplan' om maximaal 150 miljoen euro'

'Nederlands betaald voetbal vraagt in 'Deltaplan' om maximaal 150 miljoen euro'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 19:51do 04-06-2020 om 19:51

Vrijdag reist een delegatie van het Nederlandse betaalde voetbal af naar Den Haag om het reddingsplan voor de bedrijfstak aan het kabinet te overhandigen. Daarin wordt om maximaal 150 miljoen euro overheidssteun gevraagd.

Het 'Deltaplan', zoals het reddingsplan voorlopig wordt genoemd, bevat uitleg van profclubs over wat ze doen om de coronacrisis te overleven. Toch hoopt het Nederlandse betaald voetbal op een bijdrage van maximaal 150 miljoen euro. Meer zal waarschijnlijk niet worden gevraagd, zegt De Telegraaf, omdat de clubs de crisis zelf ook te lijf willen gaan.

De exacte hoogte van het bedrag is nog niet aan te geven, omdat dat afhankelijk is van wanneer het seizoen kan starten en het aantal wedstrijden zonder publiek dat gespeeld moeten gaan worden. Met het overheidsbedrag wordt het solidariteitsfonds aangevuld waar Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, de KNVB, de UEFA, hoofdsponsor ING, en spelers en speelsters van Oranje ook aan bijdragen.

De Europese clubs delen daarnaast hun inkomsten van het komende seizoen en de top vier heeft te kennen gegeven geen beroep op het fonds te gaan doen. Op die manier hoopt het Nederlandse betaald voetbal alle clubs door de crisis heen te kunnen loodsen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws