'Ik bedacht dat Benítez me wel liet gaan als ik hem in zijn gezicht zou slaan'

'Ik bedacht dat Benítez me wel liet gaan als ik hem in zijn gezicht zou slaan'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 20:13do 04-06-2020 om 20:13

Jerzy Dudek maakte in 2007 de overstap van Liverpool naar Real Madrid, maar wilde een jaar eerder juist heel graag. De Pool overwoog zelfs om zijn trainer bij Liverpool, Rafael Benítez, een klap te verkopen om op die manier naar Duitsland te kunnen gaan.

De goalie die voor zijn Liverpool-periode onder de lat stond bij Feyenoord wilde koste wat het kost naar Köln. "Ik had het gekke idee dat ik Benítez in zijn gezicht moest slaan", vertelt Dudek tegen het Britse voetbaltijdschrift FourFourTwo. "Dat was de duivel in mijn hoofd die me dat influisterde, die me liet denken dat hij me naar Keulen zou laten gaan als ik hem zou slaan."

Dudek hoopte met een transfer naar Köln zijn plekje in de Poolse WK-selectie van 2006 veilig te stellen. "Maar hij liet me niet gaan", vertelt de nu 47-jarige ex-keeper. "Hij zei dat ze alleen aanboden om me te huren en daarbij wilden ze net geen miljoen euro betalen. Maar hij vond me te belangrijk en vroeg zich af wat er dan zou gebeuren als Reina (de eerste keeper, red.) geblesseerd zou raken."

Uiteindelijk werd de voormalig Feyenoorder aan zijn contract gehouden en kwam hij een aantal weken later alweer in actie, omdat Reina inderdaad geblesseerd raakte. In 2007 kwam het tot een transfer naar Real Madrid.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws