Portugal in rep en roer: Benfica-spelers gewond na 'steniging' van spelersbus

Portugal in rep en roer: Benfica-spelers gewond na 'steniging' van spelersbus

05-06-2020 07:00 Laatste update: 07:18
16

Een grof schandaal in Portugal: supporters hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de spelersbus van Benfica bekogeld stenen. Julian Weigl en Andrija Zivkovic raakten daarbij gewond.

Benfica hervatte donderdagavond de Primeira Liga met een doelpuntloos gelijkspel tegen laagvlieger Tondela. De koppositie werd weliswaar overgenomen van FC Porto, maar een groep supporters was woest en besloot de spelersbus rond 1.30 uur te bekogelen met stenen.

Weigl (foto) en Zivkovic raakten daarbij gewond. De Duitse middenvelder en Servische aanvaller kregen glassplinters in hun gezicht. Na medische hulp op het trainingscomplex van Benfica werden de twee afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze weer thuis.

Benfica spreekt van een 'criminele steniging' en gaat er in samenwerking met de Portugese autoriteiten alles aan doen om de daders op te sporen.

Voor Weigl is het extra pijnlijk: hij zat in april 2017 in de spelersbus van Borussia Dortmund toen Sergej W. een aantal explosieven liet ontploffen. Marc Bartra raakte daarbij gewond. Dortmund was op weg naar het eigen stadion voor een Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco.